GRD IV - Overzicht

  • GR4_bk_left_on (Custom).jpg
  • GR4_bk_GV1_GH2_GW2 (Custom).jpg
  • GR4_AF_image (Custom).jpg
  • GR4_bk_front_on (Medium) (Custom).jpg
  • GR4_bk_front_sq_off (Custom).jpg
GR-DIGITAL-IV-product-logo.png

The compact expert camera

  • 10 MP sensor
  • 3" LCD-scherm
  • Objectief met vaste brandpuntafstand 28 mm F/1,9

Beschrijvingread more

Deze camera heeft de reflexen van een professionele fotograaf

Hybride AF-systeem.

De GR DIGITAL IV gebruikt een hybride AF-systeem dat een externe autofocus met een conventioneel contrastsysteem combineert. Zo werd het model uitgerust met een door Ricoh zelf ontwikkelde, nieuwe externe AF-sensor waarmee er voor max. 190 punten erg snelle en bijzonder precieze afstandsberekeningen gemaakt kunnen worden. Hierdoor heeft de camera maar 0,2 seconde nodig om zich scherp te stellen, wat ca. half zolang is als de GR DIGITAL III. De scanzone voor contrast-AF is beperkt, zodat de externe AF-sensor de scherpstelling zelfs kan aanpassen, wanneer u de sluiterontspanknop niet half indrukt, met snellere focusaanpassingen dan bij vorige modellen tot gevolg. Verfijningen in het algoritme hebben daarnaast tevens tot een verhoging - zowaar verdubbeling - van de AF-snelheid voor macro-opnamen geleid, die uitsluitend met de AF-methode CCD-contrast worden gemaakt.

Ricoh's originele 'quick snap'-modus verbeterd door de externe AF.

Er werd een snapmodus toegevoegd, waarin u de scherpstelling op een vooraf bepaalde afstand instelt, zodat u foto's kunt nemen met een timelag waarin we grondig hebben gesnoeid. Eén van de scherpstellingsafstanden waaruit u kunt kiezen op de GR DIGITAL IV is 'auto'. Het selecteren van deze optie maakt erg snelle en erg precieze scherpstellingsaanpassingen door de externe AF-sensor alleen mogelijk. Zo kunt u foto's nemen, zonder u zorgen te moeten maken over de afstand tot uw onderwerp. Door gebruik te maken van 'full press snap', berekent de camera snel de afstand met behulp van de hybride AF, als u bij het indrukken van de sluiterontspanknop halverwege pauzeert, en alleen met behulp van de externe AF, als u de sluiterontspanknop meteen helemaal indrukt. Het typische GR-kenmerk van snel opnames te kunnen maken met het toestel, werd daarbij uitgebreid met een erg precieze scherpstelling.  * De scherpstellingsafstanden die geselecteerd kunnen worden met snap en full press snap zijn Auto, 1 m, 1.5 m, 2.5 m, 5 m, en ∞.
* De afstandsinformatie die door de externe AF berekend wordt, kan ook op het scherm worden weergegeven.

Nieuwe functie: 'AF continuous shooting'.

Wanneer de sluiterontspanknop is ingedrukt, kan de camera een reeks foto's nemen, terwijl hij zijn scherpstelling aanpast aan het onderwerp met behulp van de externe AF. Verder biedt de camera ook nog steeds de mogelijkheden set-focus continuous shooting, S-Cont ('stream continuous') shooting en M-Cont ('memory-reversal continuous') shooting.

Eigenschappen read more

Type - Cameratype Compact digital camera
CCD-techniek - Type CCD
CCD-techniek - Beeldresolutie

approximately 10.4 megapixels

Body - Hoogte 5,9 cm
Body - Breedte 10,4 cm
Body - Diepte 2,8 cm
Body - Gewicht 190 (body only), 219g (loaded & ready)

Camera Toebehoren read more

naar boven