Ontwikkeling in uitvoering van de doelstelling HD PENTAX-D FA★85mmF1.4 SDM AW

Ricoh Imaging ontwikkelt nieuwe generatie D FA* high-performance single focus lens voor digitale spiegelreflex-camera’s:

de HD PENTAX-D FA*85MMF1.4 SDM AW

’s-Hertogenbosch, 24 maart 2020 - Ricoh Imaging, onderdeel van de Ricoh company, kondigt de ontwikkeling van de HD PENTAX-D FA*85MMF1.4 SDM AW-lens uit de nieuwe generatie, hoogwaardige Star-serie aan.

 

Deze lens is de tweede van de ‘New Generation D FA*’ single focus-lenzen en is een uitbreiding op de  HD PENTAX-D FA* 50MM F1.4 SDM AW-lens. Deze is eerder gepresenteerd als de eerste nieuwe generatie lens met een vaste brandpuntsafstand. De serie staat bekend om de perfecte beeldkwaliteit.

 

De lenzen hebben de volgende kenmerken:

 

  • Best mogelijke beeldkwaliteit met een uniforme scherpte van het midden tot in de hoeken van de foto.
  • Groot diafragma met expressief beeldeffect.
  • Hoge kwaliteit vakmanschap met robuuste materialen en makkelijk te hanteren.

 

De D FA* 50MM werd al snel een van de meest populaire lenzen voor het PENTAX 35MM-systeem. Daardoor ontstond de vraag van veel PENTAX-gebruikers naar een uitbreiding op deze categorie lenzen. Deze ontwikkeling van een nieuwe lens is het antwoord op die vraag in deze serie van hoogwaardige lenzen. De HD PENTAX-D FA*85MMF1.4 SDM AW focust wederom op bijzonder hoge beeldkwaliteit zonder compromissen.

 

  • Door het samenvoegen van de drie Super ED (Extra-low Dispersion) optische elementen van glas, compenseert de lens kleurschifting en produceert hoge contrast beelden, zelfs met een open diafragma.
  • Het objectief bevat ook een asferische lensdeel en behaalt daardoor hoge prestaties met een uitmuntende correctie van chromatische aberratie en beeldvervorming.
  • Door de nieuw ontwikkelde SDM (Supersonic Direct-drive Motor), welke is uitgerust met een hoogwaardige koppelring, werkt de lens op hoge snelheid met een soepele werking.
  • Weersbestendig en stofvrij.

 

Het ontwerp en specificaties van deze lens zijn identiek aan de eerste aankondiging over de ontwikkeling van de lens en staan onder voorbehoud van wijziging zonder voorafgaande kennisgeving. 

Belangrijkste specificaties:

HD PENTAX-D FA85MMF1.4ED SDM AW

Focal Length

85mm

Equivalent to 130mm in 35mm format

(when attached to PENTAX APS-C size DSLR cameras)

Maximum Aperture

F1.4

Minimum Aperture

F16

Angle of View (Diagonal)

28.5°

19°

(when attached to PENTAX APS-C size DSLR cameras)

Mount

KAF4

Minimum Focusing Distance

0.85m (2.8ft.)

Maximum Magnification

0.12x

Filter Diameter

82mm

Diaphragm Control

Electromagnetic diaphragm

Fully automatic

Number of Diaphragm Blades

9

Rounded diaphragm (85mm:F1.4-F2.8)

Maximum Diameter x Length

approx. 95mm x 123.5mm (approx. 3.7in. x 4.9in.)

naar boven