HD PENTAX-D FA★85mm F1.4ED SDM AW, nieuwe hoogwaardige lens met vaste brandpuntsafstand!

RICOH COMPANY, LTD. en RICOH IMAGING EUROPE zijn verheugd om een nieuwe lens in de ★ serie te introduceren.

Een gouden ring, een ★ in de lensaanduiding en een ontwerp dat iets heel bijzonders uitstraald! Met de nieuwe HD PENTAX-D lens FA85mm F1.4ED SDM AW, als tweede lens in de serie van vaste brandpuntsafstanden met een hoge lichtintensiteit en maximale prestaties, presenteren we iets heel bijzonders. In aanvulling op de HD PENTAX-D FA50mm F1.4 SDM AW, breidt deze klassieke portret brandpuntsafstand de serie high-performance lenzen met een vaste brandpuntsafstand uit met de PENTAX K-vatting voor het 35 mm formaat.

Sinds de introductie van onze Pentax K-1 hebben we veel verzoeken ontvangen voor lenzen met een vaste brandpuntsafstand. Na de introductie van de succesvolle HD PENTAX-D FA 50mm F1.4 SDM AW als standaard brandpuntsafstand, zijn we nu verheugd om de serie high performance vaste brandpuntsafstand lenzen uit te breiden met de HD PENTAX-D FA85mm F1.4ED SDM AW als een lens met een lichte telefoto brandpuntsafstand voor portretfotografie.

De brandpuntsafstand van 85 mm met een snelheid van F1:1.4 heeft een lange traditie in het Pentax systeem. Al in de analoge fotografie stonden deze lenzen, met en zonder autofocus, garant voor een uitstekende kwaliteit.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de specificaties voor de nieuwe lens zijn afgestemd op topkwaliteit. Het moest een lens zijn met de beste waarden in resolutie, contrast en beeldprestaties en tegelijkertijd beeldfouten zoals chromatische aberraties en vervormingen voorkomen. De bokeh moet goed uitgebalanceerd zijn en realistische weergave met het typische Pentax-diepte-effect mogelijk maken.

Bovendien moet de nieuwe lens ook geschikt zijn voor toekomstige sensortypen, zodat de verwachte toename van de beeldkwaliteit vandaag de dag gewaarborgd is. Naast alle numerieke en technische details was het doel om een lens te creëren die zou voldoen aan de eisen van PENTAX als boegbeeld van de spiegelreflexcamera. Al deze topwaarden hebben geen zin als het beeldresultaat en de passie voor fotografie worden verwaarloosd.

Het was dus bijzonder belangrijk dat de ervaring van "fotografie" in het middelpunt van alle planning zou staan. De fotograaf kan genieten van het hele opnameproces door direct met het onderwerp te communiceren en het in detail en in realtime te controleren van een scherp en helder beeld zoals dat wordt geproduceerd door de optische zoeker hoge kwaliteit van een spiegelreflexcamera.

Met de nieuwe HD PENTAX-D FA85mm F1.4ED SDM AW zijn de eisen perfect geïmplementeerd naar onze zin als pioniers van de SLR technologie, om de ervaring van de traditionele fotografie optimaal te ervaren.

De HD PENTAX-D FA 85mm F1.4 ED SDM AW zal vanaf juni 2020 beschikbaar zijn.De adviesprijs is 1999,- Euro

Meer informatie over HD PENTAX-D FA★ 85mm F1.4 ED SDM AW.

naar boven