PENTAX KP benoemd tot ‘Best APS-C DSLR Expert’ op TIPA Photo & Imaging Awards

Tokyo, 19 April, 2017  – Ricoh en Ricoh Imaging kondigen met trots aan dat de PENTAX KP spiegelreflexcamera een TIPA award in de catgorie ‘Best APS-C DSLR Expert’ heeft gewonnen.

 

Deze award is uitgereikt door de prestigieuze Technical Image Press Association (TIPA). TIPA bestaat wereldwijd uit 29 fotografie magazines, verdeeld over 14 landen in 5 continenten. De ceremonie voor de winnaars vindt dit jaar plaats in Tokyo in Japan op vrijdag 16 juni 2017.

 

PENTAX KP

De TIPA-jury lichtte onderstaande details uit over het product:

 

BEST APS-C DSLR EXPERT: PENTAX KP

De PENTAX KP is een weerbestendige, stofdichte camera met een 24,3MP APS-C CMOS sensor zonder low pass filter. De camera maakt het mogelijk om tot ISO 819200 te fotograferen en beschikt over een Pixel Shift Resolution System en AA-filter moiré reduction technology. De camera is uitgerust met het vijf-assen shake reduction systeem en een kantelbaar lcd-monitor. De KP heeft twee shutter units met een extreem hoge reactiesnelheid van 1/6000 seconden (mechanisch) en 1/24,000 seconden bij het gebruik van de elektronisch bedienbare shutter. Naast fotografie behoort filmen in Full HD tot de mogelijkheden en kun je met de ingebouwde WiFi-mogelijkheid foto’s synchroniseren via de Image Sync app. Met de optische zoeker heb je een gezichtsveld van bijna honderd procent en de camera kan opnemen in zowel JPEG als 14-bit raw.

 

 

De Pentax KP is sinds februari in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van €1299,-.

 

Informatie en uitgebreide toelichting over de belangrijkste functies, overige en optionele accessoires kunt u terugvinden op de website.

 

| Over Ricoh Imaging |

Ricoh Imaging is wereldwijd toonaangevend in de productie van recreatieve en professionele beeldverwerkende apparatuur. Met de ervaring van zowel Pentax als Ricoh producten, bewijst het bedrijf zich al decennialang. De uitgebreide productreeks is ontwikkeld met de laatste techniek en bestaat uit hoogwaardige digitale spiegelreflexcamera’s met verwisselbare lensen, een high-end compact camera, een 4K actioncam, 360 graden camera’s en verschillende accessoires. Daarnaast biedt Pentax een breed assortiment aan verrekijkers.

 

RICOH IMAGING EUROPE S.A.S distribueert zijn producten succesvol via verschillende kanalen, waaronder zelfstandige camerawinkels, grote winkelketens en verschillende andere retailers – zowel online als offline. RICOH IMAGING EUROPE S.A.S is een dochterbedrijf en het hoofdkantoor van RICOH IMAGING COMPANY LTD bevindt zich in Japan.

 

Meer informatie over Ricoh Imaging is beschikbaar via de website: http://www.ricoh-imaging.be/

 

 

naar boven