PENTAX K-30 - Overzicht

 • K30_colors.jpg
 • K-30_CrystalBlue_18-135 (Custom).jpg
 • K-30_b_CrystalBlue (Custom).jpg
 • K-30_c_CrystalWhite_18-55 (Custom).jpg
 • K-30_c_CrystalBlue_18-135 (Custom).jpg
k-30-product-logo.png

The Outdoor SLR

 • Weersbestendige behuizing
 • CMOS-sensor van 16 MP
 • Intern Shake Reduction-systeem
 • Full HD-video
 • Gevoeligheid tot ISO 25600
 • 6 beelden/sec
 • LCD-scherm van 3" met 920K beeldpunten

Links

Beschrijvingread more

Dit nieuwe middenformaatmodel biedt alle standaard SLR-functies en een uitstekende operationaliteit. Dit is allemaal verpakt in een compacte, weersbestendige, stofdichte en lichte behuizing voor een zorgeloze outdoor fotografie.

Dit model is ontwikkeld om SLR-beginnelingen te helpen gemakkelijk kwalitatieve opnamen van 16 megapixels te maken met een minimum aan trillingen. De PENTAX K-30 combineert compactheid met lichtheid in de behuizing, die even groot is als die van instapmodellen. Veel van de geavanceerde functies worden enkel gevonden in modellen van de hoogste klasse, zoals een weersbestendige, stofdichte, koudebestendige behuizing en een glazen prismazoeker met een gezichtsveld van bijna 100%. Het biedt ook handige functies als opnamen met een hoge snelheid van zes opnamen per seconde, een korte sluitertijd van 1/6000ste seconde en een full-HD-videofunctie. In combinatie met een stevige, comfortabele greep voor de camera en een sportief, functioneel design, zorgt het voor betrouwbare, onberispelijke prestaties in het veld. Het biedt zelfs een keuze uit drie behuizingskleuren: Kristalwit en kristalblauw, met een schitterende, glanzende afwerking die doet denken aan de afwerking van een exclusieve sportwagen; en klassiek zwart, voor een traditionele, stijlvolle SLR-look.

Levensechte beeldweergave met een hoge resolutie en weinig ruis

De K-30 beschikt over de recentste CMOS-beeldsensor met een groot beeldgebied van 23,7 mm op 15,7 mm. Dit zorgt voor een hogesnelheidslezing van gegevens om digitale opnamen te produceren met een superhoge resolutie en rijk aan schakeringen met 16,28 effectieve megapixels. Deze beeldsensor wordt in de K-30 gekoppeld aan de PRIME M beeldmotor voor de opnamen van kwalitatieve full HD-videoclips (1920 x 1080 pixels, 30 beelden per seconde). De camera beperkt luminantieruis ook tot een minimum aan lage gevoeligheden, terwijl het een groot gevoeligheidsbereik biedt tussen ISO 100 en ISO 12800 (of zelfs ISO 25600 wanneer uitgebreid via een aangepaste functie).

 

Sportief, functioneel design dat perfect is voor buitenopnamen

Dankzij de 81 afdichtingen in de compacte, lichte, draagbare behuizing is de K-30 weersbestendig, stofdicht en koudebestendig, maar ook functioneel in lage temperaturen tot -10°C. Dit betekent dat de K-30 meegenomen kan worden op buitenactiviteiten zoals kamperen en bergbeklimmen, om te kunnen genieten van kwalitatieve digitale SLR-fotografie zonder zich zorgen te hoeven maken over weersomstandigheden. De buitenkant werd ontworpen om zowel sportief als functioneel te zijn voor actieve buitenopnamen: een grote stevige greep voor de camera; een lage pentaprismabehuizing voor een beperkte hoogte; en een rond omhulsel uit zacht rubber voor een goede grip van de camera tijdens opnamen vanuit een verticale positie.

Optische zoeker met een gezichtsveld van bijna 100%

Ondanks de compacte behuizing die kleiner en lichter is dan bij conventionele middenformaatmodellen, is de K-30 uitgerust met een glazen prismazoeker met een gezichtsveld van bijna 100% en een maximale vergroting van ongeveer 0,92x (met een 50 mm f/1,4 objectief op oneindig) om het volledige gezichtsveld te dekken voor een gemakkelijke scherpstelling en framing. Aangezien het een duidelijk zicht geeft op het onderwerp, zelfs in felle zon en parallax en tijdsvertraging in het zoekerbeeld elimineert, beantwoordt de K-30 efficiënt en betrouwbaar aan veeleisende toepassingen en onderwerpen, zoals landschappen die een delicate hogeprecisieframing vereisen en sportscènes waarbij de timing van de sluiterontspanning van cruciaal belang is. De K-30 aanvaardt een origineel Natural-Bright-Matte III-scherpstelscherm van PENTAX om de handmatige scherpstelling te vergemakkelijken. De fotograaf kan het standaard scherpstelscherm vervangen door één van de beschikbare optionele schermen, inclusief schermen met vizier of schaal voor meer gespecialiseerde toepassingen.

Nieuw ontwikkelde SAFOX IXi+ AF-module voor betere autofocusprestaties

De K-30 beschikt over de hoogwaardige SAFOX IXi+ AF-sensormodule, die voor een reactieve autofocuswerking met een hoge precisie zorgt aan de hand van een diffractieobjectief om chromatische aberratie tot een minimum te beperken overeenkomstig de eigenschappen van elk afzonderlijk objectief. Het neemt ook de lichtbron op het moment van de opname mee in zijn berekeningen. Negen van de 11 sensorpunten hebben kruisvormige sensoren om alle soorten onderwerpen in scherpstelling vast te leggen, terwijl de spotbeamprojector het AF-systeem ondersteunt in zwak belichte locaties. Het AF-algoritme van de K-30 werd ook op alle gebieden opgewaardeerd. Met een nieuwe uitbreidingsfunctie van selectiegebied kan de sensormodule een bewegend onderwerp blijven volgen, zelfs wanneer het uit een vooraf toegewezen automatisch traceringsgebied treedt, door de afstandsgegevens te beoordelen die verzameld worden door naburige scherpstelsensoren. De nauwkeurigheid en snelheid van de detectie van bewegende onderwerpen tijdens autofocusopnamen en de automatische scherpstelling bij het gebruik van een telefoto-objectief werden eveneens enorm verbeterd.

Eigenschappen read more

Type - Cameratype TTL autofocus, auto-exposure SLR digital-still camera with built-in retractable P-TTL flash
Objectief - Objectief PENTAX KAF2 bayonet mount
CCD-techniek - Type CMOS with primary color filter
CCD-techniek - Beeldresolutie approx. 16.28 MP
Body - Hoogte 96.5mm
Body - Breedte 128.5mm
Body - Diepte 71.5mm
Body - Gewicht Approx. 650 g (loaded and ready with the dedicated battery and SD Memory Card), Approx. 590 g (body only)

Opties read more

naar boven