PENTAX K-500 - Overzicht

 • K500_1855_black_it.jpg
 • K500_1855_black_003_it.jpg
 • K500_1855_black_002_it.jpg
 • K-500_1855_L_it.jpg
 • K-500_1855_r_it.jpg

Easy to use and high-quality performance

 • Gestabiliseerde CMOS-sensor van 16 MP
 • ISO tot 51 200
 • Continue opnamen 6 bps
 • 100% pentaprismazoeker
 • Full HD-video

Awardsread more

 • K500 award
 • Fototest_.png
 • pentax_k500_ColorFoto_10_13_kauftipp-100.jpg
 • PC.png
 • Chasseur_d'images.png
 • ePhotoZine.png

Links

Beschrijvingread more

Gebruiksvriendelijke en kwaliteitsvolle prestaties

Dit kosteneffectieve model heeft opmerkelijke kenmerken geërfd zoals een compacte, lichte, gemakkelijk vast te houden behuizing; beeldweergave met een hoge resolutie met ongeveer 16,2 effectieve megapixels; opnamen aan een superhoge gevoeligheid van ISO 51200; en continue opnamen aan een hoge snelheid van ongeveer zes opnamen per seconde, waardoor het een ideale opnametool is voor alle casual digitale fotografen.

Opname aan een hoge resolutie en een superhoge gevoeligheid aan ISO 51200

De K-500 beschikt over de hoogwaardige CMOS-beeldsensor met een groot opnamegebied van 23,7 mm bij 15,7 mm voor een hogesnelheidslezing van opnamegegevens. Deze beeldsensor is gekoppeld aan de PRIME M — dezelfde sterk presterende beeldmotor die geïnstalleerd is modellen van de hoogste klasse — om digitale opnamen af te leveren met een superhoge resolutie die rijk zijn aan schakeringen met ongeveer 16,28 effectieve megapixels. De K-500 biedt ook opnamen aan een superhoge gevoeligheid met een topgevoeligheid van ISO 51200, waardoor de fotograaf de camera in de hand kan houden voor prachtige nachtsnapshots.

Innovatief SR-mechanisme

Het door PENTAX ontwikkelde SR-mechanisme (Shake Reduction), verhelpt de nadelige gevolgen van cameratrillingen efficiënt om scherpe opnamen zonder vervaging te produceren, zelfs in omstandigheden met een grote kans op trillingen zoals bij het gebruik van een telefoto-objectief, opnamen in het donker zonder flitserbelichting of opnamen van landschappen in de schemering. Dit innovatieve mechanisme werkt met bijna alle PENTAX-verwisselbare objectieven — zelfs objectieven die ontwikkeld zijn voor filmformaatcamera's.* Het is ook de sleutel tot sommige speciale functies, waaronder de ASTRO TRACER-stand die astronomische fotografie vergemakkelijkt in combinatie met de optionele O-GPS1 GPS.

* Compatibele objectieven met dit mechanisme: PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- en KAF3-vatting objectieven; schroefvatting objectieven (met een adapter); en 645- en 67-systeem objectieven (met een adapter). Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar bij bepaalde objectieven.

Continue opnamen aan hoge snelheid van ongeveer 6 bps

De functie continue opnamen aan hoge snelheid van de K-500 legt actieve, snelbewegende onderwerpen vast — zoals atleten, podiumartiesten en wilde dieren — in een reeks opnamen, aan een maximale snelheid van ongeveer zes opnamen per seconde (in de JPEG-bestandsindeling).

Kwalitatieve video-opnamen

De K-500 legt full HD-videoclips met een hoge resolutie vast (1920 x 1080 pixels) in de H.264-bestandsindeling, met een keuze van beeldsnelheid (30, 25 of 24 beelden per seconde). Het biedt zelfs creatieve beeldverwerkingstools** zoals Aangepaste opnamen en nuttige videofuncties zoals een intervalfunctie voor de productie van meer gepersonaliseerde video's.

** De beeldsnelheid kan verschillen wanneer er een niet-standaard beeldverwerking is vereist.

Eigenschappen read more

Type - Cameratype TTL autofocus, auto-exposure SLR digital-still camera with built-in retractable P-TTL flash
Objectief - Objectief PENTAX KAF2 bayonet mount (AF coupler, lens information contacts, K-mount with power contacts)
CCD-techniek - Type CMOS with primary color filter
CCD-techniek - Beeldresolutie approx. 16.28 MP
Body - Hoogte 96.5mm
Body - Breedte 129.0mm
Body - Diepte

70.0mm

Body - Gewicht

Approx. 650 g (loaded and ready with the dedicated battery and SD Memory Card), Approx. 590 g (body only)

Objectieven read more

Camera Toebehoren read more

naar boven