Pentax K20D - Overzicht

Links

Beschrijvingread more

De Pentax K20D is een weersbestendige behuizing die beschermd is tegen vocht en stof. Het is uitgerust met een roestvrijstalen chassis voor extra kracht. De gestabiliseerde CMOS-sensor van 14,6 megapixels zorgt samen met de PRIME-beeldprocessor (PENTAX Real Image Engine) voor beeldkwaliteit en een snelle gegevensverwerking die een hoogwaardige SLR-camera waard zijn. De K20D genereert een minimum aan ruis, zelfs in de hoogste gevoeligheden en biedt gedetailleerde opnamen. Met veel personaliseerbare opties biedt het alle kenmerken voor fotografen om hun talent te etaleren.

Eigenschappen read more

Type - Cameratype Digitale spiegelreflexcamera met verwisselbare objectieven, TTL-belichtingsautomatiek, autofocus en geïntegreerd P-TL flitsapparaat.
Objectief - Objectief PENTAX KAF2-bajonet. Compatibel met PENTAX KAF- en KA- objectiefbajonet. Ondersteunt de KAF-motorzoomfunctie. Objectiefbajonet en M42 en middenformaatobjectieven passen mechanisch met behulp van een adapter op de camera, er zijn echter beperkingen. Deze beperkingen hebben hoofdzakelijk betrekking op de belichtingsmeting.
Door een ontbrekende belichtingssimulator bij de moderne camera's kan de belichtingsmeting bij genoemde objectieven slechts bij het werkdiafragma plaats vinden.
Dit is echter goed uitvoerbaar met een druk op de knop vlak voor de opname.
Bij sommige objectieven kan het echter -afhankelijk van de bouwwijze- tot foutieve belichtingen leiden. Dankzij de preview kan dit snel en probleemloos gecorrigeerd worden. Verdere beperkingen hebben bij veel objectieven betrekking op het oplossend vermogen. Veel oudere objectieven hebben niet het prestatieniveau van de K20D.
Brandpuntverlenging met factor 1,5.  SDM autofocussysteem, geschikt voor toepassing van ultrasone AF-objectieven.
CCD-techniek - Type CMOS met primair kleurenfilter
CCD-techniek - Beeldresolutie 15,07 megapixels (totaal)
14,6 megapixels (effectief)
Body - Hoogte 141,5 x 101 x 70 mm (B x H x D)
Body - Gewicht 715 g (alleen camerahuis)
800 g (met SD-geheugenkaart en batterij)

Camera Toebehoren read more

naar boven