Pentax K-7 - Overzicht

  • K7_1855.jpg
  • K7 front WEB.jpg
  • K-7 et 40mm 3/4 face
  • K-7, 55mm et grip
  • K-7 et 16-50mm face

 

Awardsread more

  • super_award_september09_100.png
  • focus.jpg
  • dpreview.jpg
  • colorfoto.jpg

Links

Beschrijvingread more

Dankzij de sterke prestaties is de PENTAX K-7 de ideale SLR om aan alle verwachtingen van expertfotografen te voldoen. Deze SLR beschikt over alle technologieën die ontwikkeld zijn door PENTAX zoals een CMOS-sensor van 14,6 megapixels, Shake reduction-systeem, continue opnamen van 5,2 beelden per seconde en een pentaprismazoeker van 100%. Het bezit ook vele andere functies zoals de HD video-stand en beeldaanpassing. Met het roestvrijstalen chassis biedt de K-7 betrouwbaarheid, maar ook compactheid en een licht gewicht. PENTAX is het enige merk dat een volledig weersbestendige standaard set biedt (behuizing, standaard objectieven en greep) waarmee liefhebbers van fotografie de K-7 kunnen gebruiken in de meest extreme omstandigheden.

Eigenschappen read more

Type - Cameratype Digitale spiegelreflexcamera met verwisselbare objectieven, TTL-belichtingsautomatiek, autofocus en geïntegreerd P-TTL-flitsapparaat.
Objectief - Objectief Alle PENTAX objectieven zijn bruikbaar.
Al naar gelang het type zijn echter beperkingen mogelijk. Compatibel met alle functies en optimaal afgestemd voor dit camerasysteem zijn de objectieven van deDA-, DA*-, DAL-, DAWR- en DFA-series.
Het SDM autofocussysteem laat het gebruik toe van ultrasoon aangedreven AF-objectieven
Herkenning van de foutcorrectie der objectieven functioneert uitsluitend met bovenstaande objectieven. Bruikbaar met geringe beperkingen zijn de objectieven van de FA-, FAJ- en F-serie.
Zonder autofocus en eventueel met beperkingen in de belichtingsmeting zijn de objectieven van de A-seriebruikbaar. Hiervoor dient de diafragmaring in de A-stand te worden vergrendeld. Oudere exemplaren van de M-serie, of aangepaste objectieven zoals bijv. M42, 645 en 67 met adapter kunnen eveneens gebruikt worden.
Zoals bij de A-objectieven kan met behulp van de scherpstelring en de optische en akoestische controle scherpgesteld worden.
Objectieven uit de M-serie en andere objectieven die niet in de A-stand kunnen worden vergrendeld, werken alleen met handmatige belichtingsbesturing (M).
Hiervoor is het nodig in het menu de functie "Diafrgmaring"(37) op "Toepassing toegestaan" te activeren.
Het gebruik is dan simpel, het diafragma wordt handmatig op het objectief ingesteld en de groene knop op de rugzijde van de camera wordt ingedrukt. De globale belichtingstijd wordt dan automatisch ingesteld.  Verder beperkingen hebben bij veel objectieven betrekking op het oplossend vermogen. Veel oudere objectieven hebben niet het prestatieniveau van die van de K-7. Brandpuntverlenging met factor 1,5x.  
CCD-techniek - Type CMOS met primair kleurenfilter
CCD-techniek - Beeldresolutie 15,07 Megapixels (totaal)
14,6 megapixels (effectief) bij 4672 x 3104 Met cropfunctie in de nabewerking voor 3:2, 4:3, 16:9 en 1:1

Opties read more

Camera Toebehoren read more

naar boven