smc PENTAX DA645 25mm F4 - Overzicht

  • DA645_25F4-150.jpg
  • DA645_25F4.jpg
  • DA645_25FLT.jpg
  • DFA25_HOLDER2.jpg

  • Speciaal ontworpen voor PENTAX 645D
  • Stofdicht en weersbestendig (AW)
  • Supersonische motor met directe aandrijving (SDM)
  • Quick-shiftsysteem
  • Aero Bright- en SP-coatings

Links

Beschrijvingread more

Dit unifocale ultragroothoekobjectief bevat niet enkel originele PENTAX-optieken die geoptimaliseerd zijn voor een hoogstaande digitale fotografie met een uitzonderlijke beeldkwaliteit, maar biedt ook een betrouwbare stofdichte, weersbestendige constructie voor actieve buitenfotografen.

Het eerste unifocale ultragroothoekobjectief voor de PENTAX 645D

Wanneer gemonteerd op de PENTAX 645D-camerabehuizing, biedt dit ultragroothoekobjectief een brandpuntsafstand van 19,5 mm in het 35 mm formaat, die het breedste perspectief aflevert van alle PENTAX 645 verwisselbare objectieven. Door de unieke visuele effecten van ultragroothoekobjectieven te creëren — zoals een overdreven perspectief en een extra brede scherptediepte — kan het efficiënt gebruikt worden voor een brede waaier aan onderwerpen en situaties, waaronder spectaculaire landschappen en binnenopnamen in beperkte ruimten. Het zorgt voor meer vrijheid en flexibiliteit bij hoogwaardige fotografie van digitale middenformaat SLR-camera's.

Geavanceerde optieken

Met twee hoogwaardige asferische optische elementen ingewerkt in de optieken biedt dit ultragroothoekobjectief een uitstekende opnameresolutie met een voortreffelijke helderheid, zelfs aan de randen, terwijl het verschillende aberraties tot een minimum beperkt. Alle objectiefeigenschappen zijn geoptimaliseerd voor digitale fotografie: er worden bijvoorbeeld exclusieve objectiefcoatings aangebracht op optische elementen, terwijl er antireflectiestoffen worden aangebracht op de binnenkant van de objectiefcilinder. Hierdoor kan het objectief het volledige potentieel van de PENTAX 645D middenformaat digitale SLR-camera benutten.

Aero Bright-coating

Dit objectief is behandeld met de originele Aero Bright-coating van PENTAX, die voor een uitstekende antireflectie zorgt overheen een bredere golflengte om opnamen te produceren die stralender en kwalitatiever zijn dan die geproduceerd worden door vorige modellen. Ontsproten uit PENTAX' geavanceerde nanotechnologie, beperkt deze exclusieve coating doeltreffend objectiefreflectie en verhoogt het de lichtdoorlatendheid enorm door een silica aerogel-laag te vormen met uniforme poriën op het oppervlak van optische elementen.

Betrouwbare, weersbestendige constructie

Als het nieuwste model van de betrouwbare “AW” (All Weather) reeks, beschikt dit objectief over een erg betrouwbare stofdichte, weersbestendige constructie met 11 speciale afdichtingen om het binnendringen van stof en water in het objectief efficiënt te voorkomen. Door dit objectief te koppelen aan de PENTAX 645D-camerabehuizing, is de gebruiker verzekerd van een duurzaam, solide digitaal beeldsysteem dat het geweldig doet in veeleisende buitenopnamen — zelfs in regen of mist of op locaties waar de kans groot is op waterspatten.

Monteerbare cirkelvormige polarisatiefilter

Het objectief beschikt over een ingebouwde, uittrekbare filterhouder in de cilinder. Door de C-PL (cirkelvormige polarisatie) filter (diameter van 40,5 mm; inbegrepen als exclusief accessoire) te plaatsen op deze houder, kan de gebruiker de filter gemakkelijk draaien om het gewenste polarisatie-effect te bekomen.

naar boven